Embraco začína využívať investície za 1,6 milióna eur

12.09.2013 Spišská Nová Ves

Spišská Nová Ves 12. septembra (TASR) – Dve investície v celkovej hodnote vyše 2,1 milióna amerických dolárov (1,6 milióna eur) začínajú v týchto dňoch prinášať úžitok v závode Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Prvou je hlbokoťažný lis za takmer 1,8 milióna dolárov, pomocou ktorého slovenská fabrika získava sebestačnosť vo výrobe obalov pre kompresory.

"Z doterajšej inštalovanej kapacity 3,6 milióna obalov ročne sa vieme dostať v prípade potreby až na 8,6 milióna, pričom môžeme vykryť aj prípadné potreby našich sesterských závodov," priblížil generálny riaditeľ závodu Norbert Brath. Lis bol zakúpený a privezený z Moskvy. Nečakané, najmä byrokratické prekážky spomalili demontáž a prepravu lisu na Slovensko približne o sedem týždňov, slávnostné spustenie zariadenia do prevádzky v piatok 6. septembra však podľa Bratha prebehlo už prakticky v súlade s pôvodným časovým harmonogramom.

Druhou ťažiskovou investíciou je súvisiaca automatizácia zváracej linky na výrobu obalov pre kompresory EM za 360.000 dolárov, vďaka ktorej dôjde k zrýchleniu výrobného procesu, zvýšeniu kvality zredukovaním ľudského faktora a v neposlednom rade k zvýšeniu ergonomického pohodlia zamestnancov. "Naša spoločnosť týmito krokmi posilňuje svoju pozíciu v rámci celosvetovej korporácie," doplnil Brath.

Embraco Slovakia je najväčším zamestnávateľom v regióne dolného Spiša. K 31. augustu dávalo prácu 2031 kmeňovým a 376 agentúrnym pracovníkom.
 

Vyberte región